I četvrti tender za zgrade MUP-a

Četvrti tender za prodaju kompleksa zgrada bivšeg Saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova biće objavljen iduće nedelje.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 08.06.2007.

16:07

Default images

Pomoćnik direktora Direkcije za imovinu Srboljub Panić kaže da će početna cena za kompleks zagrada MUP-a, koje su oštećene tokom NATO bombardovanja, ostati nepromenjena i iznosiće 28,8 miliona evra.

Na prethodnom tenderu Direkcija je sklopila kupoprodajni ugovor sa švajcarskom kompanijom Prajvat prodžekt menadžment (PPM), koja nije isplatila ugovorenu cenu od 34,5 miliona evra, za šta je rok bio kraj aprila ove godine.

Direkcija za imovinu, prema rečima Panića, nije u obavezi da kupca obaveštava da je ugovor raskinut, jer je ugovoreno da se u slučaju neisplaćivanja cene ugovor automatski raskida. Garanciju švajcarske komapnije od 1,7 miliona evra Direkcija će naplatiti.

Ugovor sa PPM-om, koji je bio drugorangirani ponuđač, sklopljen je u martu, jer Direkcija nije uspela da se o isplati cene dogovori sa provoranigranim ponuđačem na tom tenderu, austrijskom kompanijom Soravija. Ta kompanija je ponudila cenu od 35,5 miliona evra.

Kompanija PPM je tražila od Direkcije za imovinu da cenu isplaćuje u tri rate, a da poslednja bude krajem jula, ali to nije odobreno. Direktor firme PPM Žarko Pavlović je nedavno izjavio da će "država biti na ogromnom gubitku ako se ugovor sa tom kompanijom raskine i raspiše se četvrti tender, jer se usred leta, nijedna ozbiljna kompanija se neće pojaviti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: