Rusi žele i JAT i aerodrom

Ruska aviokompanija Aeroflot spremna je da investira 450 miliona dolara u srpskog avioprevoznika Jat Ervejz.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 01.06.2007.

17:56

Default images

Zamenik generalnog direktora ruske kompanije Aleksandar Kanišev je rekao da bi "Aeroflot mogao da investira sto miliona dolara u širenje Jatove flote i da izdvoji još 350 miliona dolara za druge potrebe" i dodao da planovi restrukturiranja srpske kompanije obuhvataju uglavnom avione za kratke letove.

Rukovodilac Aeroflota nije ni potvrdio ni demantovao vesti iz izvora bliskih pregovorima dve kompanije o namerama Aeroflota da kupi 75 odsto akcija Jata. Jedino je rekao da je ruska kompanija zainteresovana za kupovinu što je više moguće akcija.

Istovremeno, ruski aerodrom Šeremetjevo je zainteresovan za privatizaciju beogradskog aerodroma Nikola Tesla, kaže generalni direktor moskovskog aerodroma Šeremetjevo Mihail Vasilenko. Vasilenko je kazao da su mnoge strane kompanije zainteresovane za kupovinu akcija beogradskog aerodroma, koji je u vlasništvu države i kroz koji je prošle godine prošlo 2,5 miliona putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: