Boras: Očekujemo odluku suda

Miroslav Boras kaže da zakazivanje Skupštine akcionara ne bi trebalo da ima uticaja na donošenje odluke Suda o Putniku.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.05.2007.

09:35

Default images

Pravni zastupnik jednog od zainteresovanih kupaca Putnika Dmitrija Lucenka kaže da očekuje da Trgovinski sud u Beogradu ove nedelje odluči o tome da li će biti uvedena privremena mera raspolaganja akcijama Putnika.

Boras je rekao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da će mera biti doneta, kada se ima u vidu opšte stanje u pravosuđu, ali da to nije ni bitno, jer podnošenje tužbe neće zavisiti od odluke suda da li će doneti privremenu meru raspolaganja imovinom Putnika.

"Ako se usvoji mera, imamo rok od 30 dana za tužbu. Međutim, ako se to i ne desi, mi ćemo u svakom slučaju podneti tužbu, jer to nije neophodan uslov", rekao je Boras i dodao da je zanimljivo da se se i dalje "govori o nekakvoj fikciji da je vlasnik Asione ruska firma Metropol, ali da pritom javnosti nije predočen pravni dokument koji to dokazuje".

"Ne postoji ni kod jednog državnog organa dokument koji bi ukazivao da je Metropol vlasnik Asione. Vlasnici Asione su dve druge firme sa Kipra, čiji su vlasnici sakriveni", tvrdi Boras, koji smatra da je "normalno da oni koji se kriju iza Asione stalno podgrejavaju fikciju da je vlasnik Putnika ruski Metropol".
Na pitanje da li je, ipak, Metropolu, koji je jedna od uglednijih firmi u Rusiji u interesu da založi svoj ugled za jedan problematičan posao, Boras je odgovorio da na to pitanje ne može sa "tačnom preciznošću da odgovori", ali da je moguće da ta firma, možda, ima neki finansijski ili drugi interes.

"Svako može da dođe i da kaže da je vlasnik, a da pravi vlasnik ćuti i pusti nekog da govori da je vlasnik", rekao je Boras i dodao da će pravni zastupnici Lucenka pokušati da otkriju ko stoji iza kupovine Putnika.

Skupština akcionara Putnika je zakazana za 16. maj i za tu sednicu Asiona je najavila dolazak predsednika moskovske kompanije Metropol - Mihaila Slipenčuka, koja je, kako je to zvanično saopšteno, kupila najveću srpsku turističku agenciju.

Sa druge strane, pravni zastupnici Lucenka najavili su tužbu kojom će tražiti obeštećenje zbog nanete materijalne štete Lucenku koji je bio jedan od učesnika u postupku preuzimanja Putnika. Pravni zastupnici Lucenka tražiće i poništenje transakcije, zahvaljući kojoj je kiparska firma Asiona, kupovinom državnog paketa na berzi, postala većinski vlasnik Putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: