Putnik: Skupština 16. maja

Asiona, koja je kupila akcije Putnika, je saopštila da će na Skupštini akcionara Putnika biti i predsednik kompanije Metropol.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2007.

12:08

Default images

Očekuje se da će na sednici Skupštine, na kojoj će biti prisutan i predsednik moskovske kompanije Metropol Mihail Slipenčuk, biti konstituisani novi organi upravljanja Putnika.

Slipenčuk je, pored funkcije predsednika Metropola, osnivač i suštinski vlasnik kompanije Asiona Investments Ltd. i njegovo prisustvo bi trebalo da otkloni svaku nedoumicu i špekulacije koje su se pojavile nad vlasništvom kompanije Asiona, navodi se u saopštenju te kompanije.

Kao što je i najavljeno, Asiona je objavila i ponudu za preuzimanje oko osam odsto akcija u vlasništvu malih akcionara po ceni od šest hiljada dinara za svaku akciju.

Takođe, u delu koji se odnosi na ciljeve i namere ponuđača, Asiona je navela nameru investiranja 20 miliona evra u revitalizaciju turističkih kapaciteta ATD Putnik, izmirivanje svih dospelih obaveza preduzeća, isplatu dospelih zarada zaposlenima, kao i jednokratnu bruto naknadu od 500 evra svakom zaposlenom kao „znak dobre volje ponuđača“.

Kompanija Asiona je saopštila i da je „u postupku podnošenja ponude za preuzimanje kao i naknadnim aktivnostima na beogradskoj berzi, u potpunosti poštovala sve pozitivne pravne propise Republike Srbije“.

Asiona je odustala od podnošenja konačne ponude za preuzimanje akcija u postupku preuzimanja zbog „neprikazivanja zajedničkog delovanja Dmitrija Lucenka i kompanije Miraks čiji je član borda direktora kao i nenavođenja kompanije Marin konsalting čiji je Lucenko osnivač“ u ponudi tog ruskog biznismena z apreuzimanje akcija Putnika. „Jedina preostala mogućnost, a u skladu sa obaveštenjem Ministarstva privrede Republike Srbije, bilo je podnošenje naloga za kupovinu akcija preduzeća Putnik na mestu susretanja ponude i tražnje, odnosno na Beogradskoj berzi, što je Asiona i učinila“, objašnjava se na kraju saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: