Ko stoji iza Asione?

Zastupnici Lucenka tvrde da su proverom u Registru kompanija na Kipru utvrdili da Metropol nije vlasnik Asione, već da su to kipranske firme

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.04.2007.

17:37

Default images

Proverom u Registru kompanija na Kipru pravni zastupnici Dmitrija Lucenka tvrde da su utvrdili da su vlasnici firme Asiona investments, koja je kupila preduzeće Putnik dve kiparske firme iz Nikozije, a ne ruska kompanija Metropol.

U saopštenju pravnog zastupnika Lucenka Miroslava Borasa navodi se da su vlanici Asione kiparska firma Avomar i Amerito.

"Iako se u medijima stalno navodi da je većinski paket Putnika kupila Asiona, za to nema nikakvih dokaza. Firma Asiona je po zvaničnim podacima iz Registra kompanija na Kipru u vlasništvu druge dve firme", navedeno je.

Rade Šević, medijski konsultant Asione, za B92 je izjavio da u zvaničnom tekstu ponude za preuzimanje akcija Putnika koji je svojevremeno Asiona podnela javnosti, stoje jasno navedene firme koji su osnivači Asione, a koje su u vlasništvu ruskog Metropola.

“Metropol je većinski vlasnik Asione”, tvrdi Šević.

Ipak Boras tvrdi da u Registru kao osnivač nije navedena bilo kakva ruska firma, niti fizičko lice, pa da prema tome nema apsolutno nikakvog pravnog osnova za tvrdnju da je ruska firma Metropol kupila Putnik

"Da je pravi kupac Putnika hteo da bude poznat, on se ne bi sakrivao iza kiparskih firmi sa nepoznatim vlasnicima. Sada se vidi da je upravo Asiona dala netačne podatke u svojoj zvaničnoj ponudi za preuzimanje jer nigde nije navela prave vlasnike i time prikrila povezana lica koja su stvarni kupci", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: