Autoput od Leskovca do Makedonije

Za izgradnju autoputa od Leskovca do makedonske granice Vlada će angažovati konsultanta za primpremu tenderske dokumentacije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2007.

17:52

Default images

Vlada Srbije je odobrila angažovanje konsultanta za pripremu tenderske dokumentacije i proveru projekta za izgradnju autoputa od Leskovca do makedonske granice, koja će delom biti finansirana iz Helenik plana.

To prema rečima ministra privrede Predraga Bubala znači početak sprovođenja projekta o izgradnji te deonice autoputa, ali ministar nije precizirao kada bi tender mogao biti raspisan.

Izabrani konsultant trebalo bi da proveri tehničku dokumentaciju, pripremi tender i izabere najboljeg ponuđača, naveo je Bubalo.

Zamenik ministra inostranih poslova Grčke Evripidis Stilijanidis izjavio je prošle nedelje u Beogradu da bi tender za izgradnju deonice autoputa od Leskovca do granice Makedonije, vredne 450 miliona evra, trebalo da bude raspisan početkom leta.

On je tada kazao da je Grčka spremna da Srbiji dodeli 100 miliona evra iz Helenik plana za izgradnju te deonice autoputa na panevropskom koridoru 10, ukoliko prihvati da grčka kompanija Egnatija bude savetnik za taj projekat.

Stilijanidis je kazao da je Egnatija ranije besplatno uradila studiju izvodljivosti izgradnje tog autoputa, što bi inače koštalo stotine hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: