Vlada: Uskoro odluka o RTB Bor

Vlada je naložila Nadzornom odboru za RTB Bor razmotri situaciju nastalu posle raskida ugovora o prodaji i da dostavi preporuke.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2007.

14:09

Default images

Ministar privrede Predrag Bubalo kaže da je Nadzorni odbor sastavljen od pet ministara i direktora Agencije za privatizaciju, a Vladi bi posle tumačenja zakona trebalo da preporuči da li može pregovorati sa drugoplasiranim ponuđačem ili treba raspisati novi tender.

Vlada Srbije usvojila je informaciju o raskidu ugovora o privatizaciji Rudarsko topioničarskog basena Bor i rumunske kompanije Kuprom i najavila donošenje strategije za nastavak privatizacije tog preduzeća, izjavio je ministar privrede Predrag Bubalo.

Vlada nije raspravljala o tome na koji način će biti nastavljena privatizacija borskog basena, a do tada će RTB nastaviti normalno da radi, objasnio je Bubalo i dodao da će Vlada nastaviti da pomaže RTB Bor i najavio remedijaciju, odnosno ekološko saniranje zemljišta posle dugogodišnje eksploatacije rude.

Ministar kaže da je privatizacija tog preduzeća bila dobro pripremljena što pokazuje da nijedna od tri prvoplasirane ponude nije bila ispod 266,7 miliona evra i podsetio da su dugovi RTB Bor veći od kapitala tog preduzeća.

RTB Bor mora da nastavi sa proizvodnjom da bi mogao da otplaćuje dospele obaveze, a uz podršku Svetske banke bi trebalo da bude nastavljena realizacija projekta zaštite životne sredine u tom gradu, kaže Bubalo.

SB prati privatizaciju RTB Bor

SB finansira projekat "Regionalni razvoj RTB Bor"
Svetska banka je pozitivno ocenila napore ministarstva privrede u rešavanju problema RTB Bor, saopšteno je iz tog ministarstva. Svetska banka će nastaviti da prati proces privatizacije basena u Boru, konstatovano je na sastanku ministra privrede Predraga Bubala sa direktorkom i regionalnom koordinatorkom Svetske banke Orsalijom Kalancopulos.

Tema sastanka, na kome je učestvovala i direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Karolin Jungr, je bila realizacija kredita Svetske banke po IBRD uslovima i zajma Svetske banke po IDA uslovima, namenjenim za finansiranje projekta "Regionalni razvoj RTB Bor".

Realizacijom ovog projekta predviđena je podrška rešavanju socijalnih problema nastalih usled dugogodišnje stagnacije regiona i restrukturiranja RTB Bor, hitna sanacija nasleđenih ekoloških problema i podrška razvoju privatnog sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: