Izvođač radova za most kod Ade

Objavljen pretkvalifikacioni tender za izbor projektanta i izvođača radova na izgradnji mosta preko Save, kod Ade Ciganlije.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 25.04.2007.

15:53

Default images

Prijave za učešće na konkursu moći će da se dostave do 4. juna, kaže se u oglasu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Izgradnja mosta na kosim kablovima biće finasirana iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu do 69,6 miliona evra.

Predviđeno je da most bude dug 929 metara, sa ukupno šest kolovoznih traka, dvostrukim šinama za laku železnicu i dve staze za pešake. Most će povezati Čukaricu i Novi Beograd, a ranije je bilo planirano da bude završen 2009. godine.

Izgradnja mosta i pristupnih saobraćajnica koštaće ukupno 161 milion evra, a pored kredita EBRD biće obezbeđeno 87,9 miliona evra iz budžeta Beograda i tri miliona evra od Evropske agencije za rekonstrukciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: