Novi Sad: Obilaznica do maja 2008.

Saobraćajna obilaznica oko Novog Sada biće završena u predviđenom roku, do maja 2008. godine.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 24.04.2007.

14:27

Default images

Generalni direktor građevinskog preduzeća Intermost Rene Milošević je tokom obilaska radova na toj obilaznici rekao da je ugovor, koji Intermost realizuje zajedno sa Energoprojektom, vredan 43 miliona evra i dodao da je uveren da će taj ugovor Vlada Srbije sigurno poštovati.

"Znamo da će Srbija ispoštovati ugovor koji smo potpisali. Hteli smo u tome da im pomognemo, pa smo dobili podršku banaka, kako ne bismo došli u nezgodnu finansijsku situaciju", rekao je on.

Projekat obilaznice oko Novog Sada, ukupne dužine deset kilometara, obuhvata izgradnju dve trake autoputa, dve prateće saobraćajnice i četiri mosta.

Povodom izjave direktora preduzeća Srbija putevi Branka Jocića da će do juna biti veoma teško finansirati izgradnju puteva u Srbiji zbog privremenog finansiranja budžeta, Milošević je rekao da će to u veoma tešku situaciju staviti manja preduzeća i dodao da će Intermost, čiji je osnivač francuska kompanija Vinči, ove godine u Srbiji ostvariti promet od oko 25 miliona evra.

Intermost će 7. maja završiti radove na obilaznici oko Ovčar banje, a pri kraju je i izgradnja mosta u Kraljevu, do je u toku izgradnja dva velika mosta na Tisi kod vojvođanskog mesta Ada i na Savi u Sremskoj Rači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: