U Srbiju za dva meseca 737 mil. $

Sekulović: Direktne strane investicije u Srbiju u prva dva meseca ove godine iznose 737 miliona USD

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2007.

13:03

Default images

Državni sekretar Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatko Sekulović, tvrdi da su direktne strane investicije u Srbiju, u prva dva meseca ove godine, na nivou ulaganja u istom periodu 2006. godine

On je izjavio da su najveće investicije iz Austrije, Slovenije i drugih zemalja Evropske unije. To znači da je novac stigao iz tih zemalja, ali ne i da su nužno investitori iz tih država.

Sekulović je kazao da podaci Narodne banke Srbije (NBS) o iznosu stranih investicija pokazuju da to što nije formirana nova vlade Srbije, još nema negativan uticaj na visinu stranih ulaganja.

On je, međutim, upozorio da bi produžavanje perioda tehničke vlade, odnosno raspisivanje novih izbora, moglo imati vrlo negativne posledice po priliv stranih direktnih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: