Želvoz dobio ponudu iz Rumunije

Za kupovinu Fabrike železničkih vozila Želvoz iz Smedereva se javila samo privatna rumunska firma Grampet.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2007.

18:17

Default images

Predstavnik zaposlenih Želvoza u tenderskoj komisiji Dragan Milijašević, koji je i predsednik jednog od sindikata, kaže da bi trebalo da se sastane tenderska komisija i saznaju detalji ponude potencijalnog kupca. Za sada je poznato da je rumunska firma iz oblasti železničkih vozila.

Rok za prijavu po raspisanom oglasu za tender je bio 20. april, a tendersku dokumentaciju su otkupile još tri inostrane firme. Privatizacijom je predviđeno da bi budući kupac, u narednih pet godina, u modernizaciju fabrike trebalo da investira više od deset miliona evra. Fabrika Želvoz postoji već 90 godina, ima savremene kapacitete za industrijski remont više od dve hiljade železničkih vozila godišnje i zapošljava oko 1.700 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: