Nova uprava preduzeća Prvi maj

Konzorcijum kopmpanija Irva investicije i Jabuka preuzeo je upravljanje pirotskom industrijom odeće Prvi maj.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.04.2007.

17:49

Default images

Za predsednika Skupštine Prvog maja izabran je generalni direktor Irva investicije Duško Vojinović, a za predsednika Upravnog odbora Zoran Dmitrović, bivši generalni direktor milanovačkog Rudnika, sada zaposlen u firmi Irva investicije.

Đorđe Nicović, vlasnik kompanije Irva investicije, kaže da je pre mesec i po dana uplaćen iznos od 1,75 miliona evra za kupovinu Prvog maja, a konzorcijum se kao novi vlasnik obavezao da će investirati četiri miliona evra i isplatiti obaveze pirotskog preduzeća koje iznose između sedam i osam miliona evra.

Nicović je rekao da je jedan od glavnih motiva za kupovinu Prvog maja izuzetno kvalitetna radna snaga. Trenutno Prvi maj radi za Stefanel, a za saradnju su zainteresovani slovenačka Mura, ali i Dolče Gabana i Armani.

Nicović naglašava da trenutno ekipa stručnjaka obilazi tržište Rusije, na kome bi Prvi maj mogao da bude konkurentan ukoliko zajednički počne da proizvodi sa nekom tih od stranih kompanija. "Očekujem da ćemo jednu trećinu proizvoda raditi za domaće tržište, a dve trećine za izvoz, pri čemu bi od toga polovina bio klasični izvoz, a druga polovina poslovi dorade", rekao je Nicović. 

On dodaje da je konzorcijum kupio 99,14 odsto kapitala fabrike i da nema nameru da proda fabriku ili izlazi na berzu, najavivši da će ostatak kapitala verovatno otkupiti od malih akcionara.

Prvi maj trenutno zapošljava trenutno 1.800 radnika. Nicović je istakao da je oprema u pojedinim pogonima je zastarela, tako da će biti potrebna ulaganja, a da će sve obaveze prema radnicima ispatiti u nekoliko mesečnih rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: