Uskoro pivo Roki Balboa iz Žitišta?

Biznismen iz Zrenjanina predložio je lokalnoj samoupravi u Žitištu da izgradi pivaru čije bi pivo nosilo naziv Rokija Balboe.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.04.2007.

16:07

Default images

Vasa Milidragović, vlasnik zemljoradničke zadruge Toba, kaže da je spreman da instalira mini-pivaru, koja bi dnevno proizvodila deset hiljada litara piva, a kao uslov postavio je da naziv piva bude ime popularnog lika boksera iz filma Roki, koga je igrao Silvester Stalone.

Potpredsednik opštine Žitište Zoran Babić je spreman da razgovora o ovoj inicijativi zrenjaninskog biznismena, koja se uklapa u nameru da se u tom banatskom mestu tokom godine podigne spomenik Rokiju Balboi.

Pogon "mini pivare", koju nudi Milidragović, starosti četiri godine i procenjene vrednosti od 226 hiljade evra, uvezen je nedavno iz Crne Gore.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat biće njegova investicija i doprinos nesvakidašnjoj kampanji pokrenutoj ove godine za gradnju spomenika Rokiju Balboi u ovom banatskom selu.

Spomenik, koji u Žitištu vaja umetnik iz Hrvatske, Boris Staparac, biće postavljen u parku u centru Žitišta u avgustu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: