Deo Zastave na licitaciji 21. maja

Grupa "Zastava vozila" objavila je javni poziv za učešće na licitaciji 99,23 odsto kapitala "Zastava specijalni automobili".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2007.

12:33

Default images

Kako je navedeno u oglasu, reč je o prodaji udela akcionarskog društva za holding konsalting i menadžment poslove grupe "Zastava vozila" kome pripada 89,52 odsto kapitala "Zastave specijalni automobili" i udela države, odnosno Fonda za razvoj Republike Srbije čije je učešće u kapitalu 9,71 odsto.

Vrednost udela "Grupe zastava" utvrđena je na iznos od 570 miliona dinara, a udela Fonda za razvoj - 61,826 miliona dinara.

Kupac koji se prijavi za učešće na licitaciji imaće obavezu da preuzme regulisanje prava radnika kojima prestaje radni odnos na osnovu tehnološkog viška, održavanje kontinuiteta proizvodnje i održavanja osnovne delatnosti u određenom vremenskom periodu. Takođe će biti u obavezi da investira 80 miliona dinara ili oko milion evra u periodu od tri godine od zaključenja ugovora o prodaji udela.

Jedan od osnovnih uslova je i da se investitori koji se prijave za učešće u nadmetanju bave proizvodnjom u oblasti metaloprerađivačke industrije i da se tom delatnošću bave u kontinuitetu najmanje tri poslednje poslovne godine ili da su vlasnici više od 50 odsto preduzeća koje zadovoljava ovaj kriterijum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: