Prestanak proizvodnje juga do 2010.

Saradnja sa Fijatom i moguća saradnja sa GM-om omogućiće da proizvodnja sadašnjih Zastavinih modela polako prestane do 2010.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2007.

15:09

Default images

Generalni direktor Grupe Zastava Zoran Radojević kaže da se trenutno samo uz pomoć subvencija Vlade Srbije modeli domaćih vozila prodaju po sadašnjoj ceni i naglasio da vozila u klasi "juga" i "floride" koštaju mnogo više.

On je napomenuo da se radi o starim modelima i da fabrika ne može da poveća cene jer bi to zaustavilo prodaju, ističući da je zbog toga poslovna politika usmerena na saradnju sa stranim afirmisanim proizvođačima vozila i proizvodnju njihovih modela.

"U toj saradnji vodimo računa da ulog našeg rada u proizvodnji vozila bude takav da cena bude niža nego na zapadu, što će omogućiti da vozila proizvedena u našim halama budu konkurentna po ceni", rekao je Radojević.

Radojević je rekao da je cilj saradnje sa inostranim partnerom da se proizvodnja modela ne osvaja samo u Zastavi, već i kod kooperanata. On je naglasio da sama činjenica da je Vladi Srbije upućen predlog ugovora o saradnji sa Opelom predstavlja veliki uspeh, ali je dodao da ne može da prognozira stav Vlade Srbije o predlogu te saradnje.

Dve hiljade vozila prodato na Salonu

Zastava prodala dve hiljade vozila na Salonu automobila, što odgovara gotovo dvomesečnoj prodaji, izjavio direktor marketinga u toj fabrici Vladeta Kostić i dodao da je prodato oko 700 automobila "zastava 10", 650 "juga", 400 "skala 101" i 250 "florida".

Svi Zastavini automobili prodavani su na sajmu uz popust, tako da je cena "juga koral in", u osnovnoj varijati iznosila oko 360 hiljada dinara, "skale 101" – 340 hiljada, a "floride" 440 hiljada dinara. Cena "floride", sa ugrađenim Pežoovim motorom, iznosila je 510 hiljada dinara, a "zastave 10", s motorom euro 4 i plaćenom carinom, oko 7.670 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: