Tender za prodaju 65 odsto Laste

Oko 65 odsto saobraćajnog preduzeća Lasta biće prodato na tenderu, rekao je njen generalni direktor Laste Velibor Sovrović.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.04.2007.

15:02

Default images

Ostatak od 35 odsto akcija malih akcionara će se naći na Beogradskoj berzi, a tender za prodaju državnog dela kapitala trebalo bi da bude raspisan do kraja godine, a u toku je procena kapitala preduzeća i popisivanje saobraćajnih linija koje pokriva Lasta.

Generalni direktor Velibor Sovrović je rekao da je kao privatizacioni savetnik angažovana engleska kompanija BPI, a što se tiče akcija malih akcionara - u toku je određivanje prosečne vrednosti akcija i ona će najverovatnije biti pet evra po akciji.

Lasta trenutno zapošljava oko četiri hiljade radnika, ima oko 730 autobusa od kojih su 150 visoke klase za turistička putovanja. Tokom prošle godine to preduzeće je prevezlo oko sto miliona putnika, a vozači su "prevalili" 67 miliona kilometara. Lasta je prošle godine pokrila 75 odsto tržišta u Crnoj Gori tokom letnje turističke sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: