Novi biznis inkubatori u Kruševcu

U kruševačkoj industrijskoj zoni C je počela izgradnja biznis inkubatora, a vrednost radova je 68 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2007.

13:35

Default images

Objekat bi trebalo da prima između 20 i 30 preduzetnika kojima bi na taj način otpočinjanje sopstvenog biznisa bilo olakšano, rekao je predsednik opštine Kruševac Dragan Azdejković.

"Ovo je praktično početak jednog šireg projekta koji je vezan za smanjenje nezaposlenosti u gradu i znači pospešivanje rada malih i srednjih preduzeća i to onih koja su na početku, odnosno u najtežem periodu", kaže Azdejković.

Kruševac je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je započeo realizaciju projekta biznis inkubatora, rekao je on i podsetio da je Kruševac iz Nacionalnog investicionog plana dobio i sredstva za uređenje industrijske zone E, kao i da će nakon toga biti rađena i nova indistrijska zona u tom gradu.

"Planiramo da na površini od 100 hektara napravimo novu industrijsku zonu, a sa tim projektom ćemo konkurisati za sredstva iz NIP-a u 2008. godini", kazao je on i dodao da će to biti prava zona koja treba Kruševcu jer veliki investitori traže površine od po 20 hektara što grad do sada nije mogao da pruži.

Opštinski menadžer Mikan Ćosić objašnjava da se izgradnja biznis inkubatora, koji će imati 1.400 kvadrata, finansira sa 36 miliona dinara iz NIP-a, 32 miliona dinara iz opštinskog budžeta, a da je Kruševac obezbedio građevinsko zemljište i kompletnu infrastrukturu. Paralelno sa izgradnjom radiće se na utvrđivanju kriterijuma prema kojima će biti određeni stanari biznis inkubatora.

Biznis inkubator treba novim preduzetnicima da obezbedi poslovni i proizvodni prostor, zajedničku administraciju, odnosno stručnu i tehničku pomoć, čime bi troškovi njihovog poslovanja bili značajno smanjeni, a brže bi došli do profita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: