Opel stiže u Zastavu?

I "Dženeral motors" i Zastava potvrdili da su u toku pregovori sa Grupom "Zastava - vozila". Zastava očekuje podršku vlade.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2007.

10:10

Default images

Generalni direktor Zastave, Zoran Radojević potvrdio je za B92 da su razgovori sa Dženeral motorsom o montaži jednog njegovog modela u u toku. Aranžman koji bi trebalo da se potpiše je sličan onom koji Zastava ima sa Fijatom. Prvo bi se omogućio slobodan uvoz određenog modela, a potom bi bila montirana linija za proizvodnju u Zastavi.

"Razlika je što u ovom slučaju želimo da montiramo model pod brendom Opel, što je još značajniji i odgovorniji posao", kaže Radojević. Zastava je od Fijata dobila licencu za model "punto" koji proizvodi pod imenom "zastava 10".

Radojević očekuje i da se o ovom poslu izjasni vlada, kako bi se omogućio uvoz odgovarajućeg modela Opel-a.

Nezvanično, B92 saznaje da je u pitanju nešto veći model od Zastave 10, najverovatnije "astra classic II".

Genaralni direktor Grupe "Zastava - vozila"  nije hteo da precizira o kom modelu je reč, kao i o broju automobila koji bi se uvozio, odnosno, kasnije proizvodio. On je podsetio da su pregovori još u toku, i podsetio da je Zastava sa Dženeral motorsom pregovarala još pre dve godine o sličnom aranžmanu.

"Nadam da će ovaj put dogovor uskoro biti sklopljen. To bi bilo jako značajno i za prateću industriju, odnosno proizvođače delova u nekom kasnijem periodu", kaže Radojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: