"Integral" prvorangirani za Komgrap

"Integral inženjering" iz Laktaša iz RS prvorangirani ponuđač na tenderu za prodaju Holding korporacije Komgrap iz Beograda.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 04.04.2007.

08:22

Default images

Agencija za privatizaciju Srbije je saopštila da je to preduzeće ponudilo za 51 odsto kapitala Komgrapa 4,35 miliona evra, investicioni program vredan 4,32 miliona evra, kao i bezuslovno prihvatanje minimalnih obaveza socijalnog programa.

Drugorangiranim ponuđačem proglašen je Konzorcijum beogradske Montere i Ilije Đorđevića, koji je ponudio 1,6 miliona evra, investicije od 4,5 miliona evra, kao i prihvatanje minimalnih obaveza socijalnog programa.

Agencija za privatizaciju će nakon proglašenja tender liste početi pregovore sa firmom "Integral inženjering" o zaključenju ugovora o prodaji.

"Integral inženjering" je najveća privatna kompanija u Republici Srpskoj čija su delatnost gotovo sve vrste radova u građevinarstvu, od izrade projektne dokumentacije i konsaltinga do izvođenja složenih objekata.

Na tenderu su ponuđene 580.452 akcije, nominalne vrednosti 960 dinara, što predstavlja 51 odsto ukupnog kapitala Komgrapa, čije se akcije kotiraju na berzi.

Poslovni prihod matičnog i 12 zavisnih preduzeća u Komgrap holdingu u 2005. godini iznosio je 2,23 miliona evra, a ukupan gubitak u kompaniji koja zapošljava 1.526 radnika bio je 4,4 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: