Inteza povećala kamate na štednju

Banka Inteza u Srbiji je saopštila da je povećala kamate na dinarske i evro depozite oročene u aprilu do 30 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2007.

19:40

Default images

Kamate na prosečne uloge, odnosno štednju do pet hiljada evra oročenu od tri meseca do dve godine, kreću se do 5,4 odsto godišnje, dok za veće iznose i duže rokove kamate premašuju šest procenata. Kamatne stope na dinarsku štednju kreću se do 19,16 odsto godišnje.

Povoljnije kamatne stope će biti na snazi do kraja aprila, pri čemu mogućnost da štede pod ovim uslovima imaju kako domaća, tako i strana fizička lica. Inteza kao dodatnu pogodnost pruža mogućnost kupovine evra po stimulativnom kursu, povoljnijem u odnosu na kurs u menjačnicama.

Inteza saopštava da je po obimu štednje treća banka na srpskom tržištu, sa ukupnim ulozima od 490 miliona evra. Banka Inteza je u 2006. godini ostvarila porast devizne štednje od 53, a dinarske od 120 odsto, uz osetno pomeranje u strukturi stednje ka dugorocnim depozitima, ističe se u saopštenju.

Banca Inteza u Srbiji ima 900 hiljada klijenata i poslovnu mrežu od 160 poslovnica u više od sto gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: