Delta plus prikupio oko 4 miliona €

Investicioni fond Delta plus je, od kako je registrovan u februaru ove godine, prikupio oko četiri miliona evra sredstava.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2007.

18:45

Default images

Porfolio menadžer društva za upravljanje fondovima Delta investments Marko Milić kaže da je vrednost investicione jedinice na jučerašnji dan iznosila 1.190,19 dinara. Klijenti fonda su uglavnom fizička lica, ali i se u portfoliu nalaze i dva preduzeća koja u kapitalu fonda učestvuju sa više od pet odsto.

Do sada je 556 naših klijenata uložilo u hartije od vrednosti oko 3,5 miliona evra, kazao je Milić i dodao da je „miminalna uplata u fond na nivou investicione jedinice, odnosno 1.190,19 dinara, dok se maksimalna uplata kreće do deset odsto od ukupne neto imovine fonda i sada ona iznosi 28,98 miliona dinara" i da je trenutna neto imovina fonda 289.863.694 dinara.

Delta plus je balansirani fond koga karakteriše veći rizik, viši nivoi prinosa i dug period investiranja (od tri do pet godina), a za tu vrstu fonda kompanija Delta u čijem je fond vlaništvu, se opredelila zbog sigurnosti ulagača.

Kada je reč o ulaganju u hartije, fond se fokusira da 60 odsto svog portfolia investira u akcije, 30 odsto u obveznice i deset odsto u depozite, a ciljna grupa fonda biće uglavnom hartije domaćih preduzeća. Član fonda Delta investments postaje se jednokratnom uplatom, programskom uplatom ili putem investicionog plana, a ovaj poslednji način uglavnom koriste kompanije za svoj račun ili za račun svojih zaposlenih.

Za pristupanje fondu nephodno je samo potpisati pristupnicu, izvršiti uplatu na kastodi račun fonda i izdvojiti petnaestak minuta za obrazloženje investicione politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: