Prihod Telekoma 61,7 mlrd. dinara

Telekom Srbija je ostvario ukupan prihod od poslovanja u prošloj godini u iznosu od 61,7 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.04.2007.

16:26

Default images

Najveći deo novca je zarađen na domaćem tržištu i to u fiksnoj telefoniji 33,98 milijardi dinara, a u mobilnoj telefoniji 21,57 milijardi dinara.

Prihodi od prodaje usluge fiksne telefonije na stranom tržištu iznose 5,17 milijardi dinara.

Prihodi od roming saobraćaja su 2,05 milijardi dinara, a od pružanja Internet usluga kompanija je zaradila 0,98 milijardi dinara, objavljeno je na sajtu Telekoma Srbije.

Kako je navedeno, rast prihoda od prodaje u 2006. godini posledica je povećanja ostvarenog saobraćaja "po pretplatniku" i tarifa u fiksnoj telefoniji, pregrupisavanje zona u nacionalnom saobraćaju, ukidanja 150 besplatnih impulsa, povećanja prihoda od pretplate i zakupa vodova.

Rast prihoda je postignut i zahvaljujući povećanju broja korisnika mobilne telefonije, ostvarenog saobraćaja i prosečnog mesečnog prihoda "po korisniku" u mobilnoj telefoniji, navedeno je na sajtu.

Telekom Srbija je jedini operater u fiksnoj telofoniji i jedan od dva operatera mobilne telefonije na srpskom tržištu, čije usluge koristi oko 7,5 miliona ljudi fiksne i mobilne mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: