Mađari žele somborski aerodrom

Mađarska kompanija "Flaj Balaton" zainteresovana je za somborski vojni aerodrom, izjavio je predsednik opštine Sombor.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2007.

15:29

Default images

Predsednik opštine Jovan Slavković je kazao da je pismo o namerama te kompanije stiglo u opštinu Sombor i da je "reč o uglednoj kompaniji i očekujemo njihovu skoru posetu i početak konkretnih razgovora".

"Flaj Balaton" je kompanija u vlasništvu irskih i mađarskih investitora, koja upravlja istoimenim aerodromom u blizini jezera Balaton.

Slavković je, govoreći o investicijama u opštini Sombor, za maj najavio dolazak delegacije Privredene komore Vićence i potpisivanje sporazuma o saradnji opštine Sombor i te provincije u Italiji.

"Očekujemo, takođe, posete delegacija iz italijanskih regiona Veneto i Toskana i konkretne razgovore na temu međusobne saradnje na privrednom planu", kazao je Slavković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: