Mađari žele somborski aerodrom

Mađarska kompanija "Flaj Balaton" zainteresovana je za somborski vojni aerodrom, izjavio je predsednik opštine Sombor.

Izvor: Beta
&Flaj Balaton& upravlja istoimenim aerodromom u blizini jezera Balaton
"Flaj Balaton" upravlja istoimenim aerodromom u blizini jezera Balaton

Predsednik opštine Jovan Slavković je kazao da je pismo o namerama te kompanije stiglo u opštinu Sombor i da je "reč o uglednoj kompaniji i očekujemo njihovu skoru posetu i početak konkretnih razgovora".

"Flaj Balaton" je kompanija u vlasništvu irskih i mađarskih investitora, koja upravlja istoimenim aerodromom u blizini jezera Balaton.

Slavković je, govoreći o investicijama u opštini Sombor, za maj najavio dolazak delegacije Privredene komore Vićence i potpisivanje sporazuma o saradnji opštine Sombor i te provincije u Italiji.

"Očekujemo, takođe, posete delegacija iz italijanskih regiona Veneto i Toskana i konkretne razgovore na temu međusobne saradnje na privrednom planu", kazao je Slavković.

Vesti

Dinar jača pet para

Dinar će u ponedeljak, 1. juna biti pet para jači prema evru i zvanični srednji kurs će biti 120,6102 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Srbija petak 29.05. 17:44 Komentara: 4

Čadež sprema novi zakon

Novi zakon o komorskom sistemu može se očekivati do kraja godine, a paralelno sa njegovom izradom radi se i na promenama u sadašnjem, kaže Marko Čadež.

Srbija petak 29.05. 17:33 Komentara: 1
strana 1 od 7049 idi na stranu