"Delta" merka "Simpo"

U "Delti" u Beogradu su potvrdili da su razgovori s predstavnicima "Simpa" o kupovini prodajnih objekata "Si marketa" pri kraju.

Srbija

Izvor: glas-javnosti.co.yu

Utorak, 03.04.2007.

10:08

Default images

Uoči predstojeće tenderske prodaje državnog paketa akcija "Simpa", na jugu Srbije uveliko se govori o tome da je za kupovinu kompanije Dragomira Tomića zainteresovan vlasnik beogradske "Delte" Miroslav Mišković.

Da li će "Delta" da preuzme i državni paket akcija kompanije iz Vranja znaće se, međutim, tek za mesec dana.

Povodom najava da bi Mišković trebalo uskoro da postane novi vlasnik "Simpa", u ovoj kompaniji s oprezom ističu, da je još rano da se govori o potencijalnim kupcima, jer je tek nedavno izabran privatizacioni savetnik. Potpredsednik "Simpa" Budimir Mihajlović za lokalne medije je rekao da ovoj firmi predstoji brža privatizacija.

"Za privatizacionog savetnika "Simpa" određena je beogradska brokerska kuća "Citadela". Za mesec i po dana biće poznat način privatizacije državnog dela akcija kompanije", rekao je Mihajlović.

Direktor Službe za informisanje u "Simpu" Siniša Mitić rekao je, da je Upravni odbor doneo odluku kojom se odobrava prenos udela kompanije u zavisnim preduzećima trećim licima uz naknadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: