HVB banka promenila ime u Unikredit

Banka HVB u Srbiji objavila je danas da je promenila ime u Unikredit.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2007.

18:30

Default images

Na konferenciji za novinare, predsednik Izvršnog odobra Unikredit banke u Srbiji Aleksandar Piker izjavio je da banka u Srbiji zauzima peto mesto sa tržišnim učešćem od 7,3 odsto, 110.000 klijenata i aktivom od 1,3 milijarde evra.

On je izjavio da je cilj Unikredit banke da se tokom 2008. godine nađe među tri najveće banke na srpskom tržištu sa učešćem od 10 odsto, objavili su čelnici te banke.

Promena imena banke je, navodi se, deo objedinjavanja poslovanja italijanske Unikredit banke, nemačke HVB banke i Banke Austrije kreditenštalt (BA-CA) čime je nastala 14. po veličini banka u svetu sa tržišnom kapitalizacijom od 73 milijarde evra.

Prema rezultatima poslovanja u 2006. godini, ukupna aktiva bankarske grupacije iznosi 823 milijarde. U kreditiranju građana i privrede učestvuje sa 441 milijardom evra, a ima 35 miliona klijenata u 20 zemalja.

Bankarska Unikredit grupa zauzima ubedljivo prvo mesto na tržištu centralne i istočne Evrope sa dvostruko većim prihodom i aktivom od prvog konkurenta Erste banke, a trenutno u regionu nije prisutna u Makedoniji i Belorusiji.

Gotovinski kredit Unikredit banke bez depozita

Unikredit banka u Srbiji počela je da odobrava gotovinski kredit bez depozita, učešća i žiranata kod kojeg rata može da iznosti do 40 odsto plate klijenta.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, kredit se odobrava u iznosu od 1.000 do 5.000 evra, sa rokom otplate do pet godina, uz efektivnu kamatnu stopu od 18,24 odsto godišnje.

Prema proračunima banke, klijent sa platom od 250 evra koji uzme gotovinski kredit Unikredit banke sa rokom otplate od pet godina ukupne troškove platiće 1.973 evra, dok za keš kredit sa 20 odsto depozita i rokom otplate 10 godina ukupni troškovi iznose 4.204 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: