U Nišu privatizovana 53 preduzeća

U Nišu je do sada privatizovano 53 preduzeća, od toga putem javnog tendera četiri.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2007.

10:56

Default images

Na javnoj aukciji privatizovano je 49, dok je za 87 preduzeća pokrenut postupak za privatizaciju, rečeno je Tanjugu u Upravi za privredu.

Putem redovne aukcije preostala je prodaja još 64 preduzeća, od kojih će za osam preduzeća aukcija biti obavljena po takozvanom ubrzanom sistemu, dok će preduzeće za prevoz putnika "Niš-ekspres" novog vlasnika dobiti na javnom tenderu.

Prvi pokušaj prodaje "Niš ekspresa" je poništen zbog toga, jer je stigla samo jedna ponuda, konzorcijuma zaposlenih, koja po oceni komisije nije ispunjavala predviđene uslove.

Ostala preduzeća čekaju odluku o metodu privatizacije, za jedan broj preduzeća proces je suspendovan, a za 28 pokrenut je stečajni postupak.   

Proces privatizacije završen je u pet preduzeća do 2001. godine na osnovu Zakona o svojinskoj transformaciji, u četiri slučaja kupoprodajni ugovor sa vlasnikom je raskinut ili je postupak za njegovo raskidanje u toku.

Od tih preduzeća, "Niška mlekara" novog vlasnika dobila je prodajom 70 odsto akcija na berzi. Radnici Fabrike pumpi "Jastrebac" su već mesec dana u štrajku, a njihov zahtev je pokretanje postupka za raskid kupoprodajnog ugovora.

U procesu restruktuiranja su EI korporacija, MIN Holding, "Građevinar", Građevinar-inženjering" i "Građevinar-standard", rekli su u Upravi za privredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: