Stigla kontraponuda za "Putnik"

Za kupovinu turističkog preduzeća "Putnik" u Komisiju za hartije od vrednosti u petak je stigla kontraponuda.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.03.2007.

18:15

Default images

Kontraponuda koju je podneo biznismen iz Rusije stigla je u predviđenom roku u Komisiju. Ruski biznismen je ponudio da za akciju "Putnika" plati 3.700 dinara i da otkupi maksimum 85 odsto akcija, saznaje Tanjug u Udruženju malih akcionara "Putnika".

Propisima je predviđeno da se, ukoliko stigne kontraponuda za preuzimanje neke firme, odobri rok od najmanje 21 dan (tri nedelje), a najviše 45 dana za poboljšanje ponuda koje su u pristigle.

Tako će ruska kompanija "Metropol", a i ruski biznismen imati još jednu priliku da istaknu nove ponude do 23. aprila ove godine.  Akcionari su istakli da im odgovara produžetak roka do 23. aprila, jer će se na taj način smanjiti pritisak na berzu i stvoriti šansa da se akcije akcionara prodaju kao ceo paket.

Ruska kompanija "Metropol" je, preko svoje kiparske firme "Aciona", ponudila 3.600 dinara za akciju, odnosno oko 28 miliona evra za ceo paket akcija "Putnika".

Ponuda se odnosi na minimalno 70 odsto (519.052) i maksimalno 85 odsto (630.273) običnih akcija.

Ponuda ruskog biznismena je, prema preliminarnim procenama, za oko dva miliona evra veća od  ponude "Acione".

Agencija za privatizaciju je prethodno, zbog neizvršenja obaveznog investiranja, raskinula kupoprodajni ugovor s američkim "Uniworldom", čiji je vlasnik Srba Ilić, po osnovu ponuđene cene za 70 odsto vrednosti kapitala "Putnika" platio pet  miliona dolara.

Uspeh ponude za preuzimanje zavisiće od odluke države, jer u strukturi kapitala "Putnika" ona  učestvuje sa 70 odsto, dok mali akcionari i Privatizacioni registar učestvuju sa po 15 odsto vlasništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: