Počela sezona brodova na Dunavu

Počela sezona dolaska međunarodnih putničkih brodova u Luku Beograd, do sada pristigla četiri broda sa stranim turistima.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 01.04.2007.

21:33

Default images

Kako je rečeno u Lučkoj kapetaniji, ove sezone očekuje se da u Luku Beograd dođe oko 400 brodova sa stranim turistima. Pod zastavama Švajcarske i Malte, u beogradsku luku uplovilo je nekoliko brodova, koji su bez obzira na zastavu, registrovani uglavnom sa sedištima u Beču i Švajcarskoj.

I ove godine, u saradnji sa saobraćajnim preduzećem "Lasta", strani turisti će imati organizovano razgledanje grada, uz mogućnost zadržavanja na najzanimljivijim mestima, poput Skadarlije ili Trga republike.

Saradnica Turističke organizacije Beograda Vesna Nađ podsetila je da su takozvanim kruzerima prošle godine Luku Beograd posetila 40.992 putnika iz oko 500 brodova.

Ona je navela da su najbrojniji bili turisti iz Nemačke, kojih je došlo oko 14.000, a potom iz SAD - 11.625, dok je Francuza došlo oko 3.224 i Skandinavaca oko 4.000.

Nađeva smatra da će ove godine broj brodova značajno nadmašiti prošlogodišnji, koji je i pored zastoja zbog poplava bio na očekivanom nivou. Poslednji brod prošle sezone uplovio je u Luku u novembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: