“Vlada će i dalje pomagati Zastavi“

Vlada Srbije i dalje ima nameru da pomaže obnovu Zastave kao što se u protekle tri godine trudila da joj održi proizvodnju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 30.03.2007.

15:51

Default images

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović je u razgovoru sa rukovodstvom Zastave i predstavnicima sindikata rekao da će sa tim poslovima još odlučnije nastaviti nova vlada.

Zastavi je sada potrebna "jedna injekcija od oko sto miliona dinara" da bi premostila trenutne teškoće i da bi za dve godine bila spremna za privatizaciju kroz određene investicije, rekao je Lalović i napomenuo da "treba rešiti problem viška radne snage kako bi se ona obnovila sa potrebnim radnicima".

Lalović je istakao da je za Srbiju dobro da ima automobilsku industriju i da je normalno da država pomaže ono što je u njenom i narodnom interesu, navodeći primer Vlade SAD koja je svojevremeno davala donacije Krajsleru da bi prevazišao krizu.

Takođe, Lalović je potpisao na Beogradskom sajmu ugovor sa Zastavom o nabavci određenog broja vozila za potrebe tog ministarstva i Ministarstva zdravlja, pa će sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana biti nabavljeno 118 vozila Zastava 10, 91 kombi i 33 saniteta za potrebe socijalnih službi gerontoloških centara, kao i 16 saniteta za bolesnike kojima je potrebna hemodijaliza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: