Aco Đukanović hoće "Putnik"?

Aco Đukanović, brat bivšeg predsednika Crne Gore, želi da kupi ostrvo Sv. Marko kod Tivta.

Srbija

Izvor: Glas javnosti

Petak, 30.03.2007.

15:05

Default images

Spekuliše se da će on danas, preko povezane firme, podneti kontraponudu za turističko preduzeće "Putnik".

U Komisiji za hartije od vrednosti juče su potvrdili da nikakva kontraponuda za "Putnik" nije stigla, ali su podsetili da to može da se učini još danas kada, po zakonu, ističe poslednji rok. U "Stokbrokeru", koji je navodno angažovan na ovom poslu, nisu bili raspoloženi da govore o ovome.

Prvu ponudu za preuzimanje najmanje 70, a najviše 85 odsto akcija "Putnika" dao je investicioni fond "Aciona" iz Nikozije, čiji je većinski vlasnik ruska kompanija "Metropol", koja je spremna da maksimalni paket plati 28 miliona evra.

Država, u čijem posedu je preko Akcijskog fonda 70 odsto akcija, nije se još izjasnila o ponudi Rusa. Međutim, Rade Bojović, advokat Srbe Ilića i njegove kompanije "Univorld", sa kojom je 2005. godine Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor za privatizaciju "Putnika", tvrdi da Republika Srbija nezakonito prodaje tuđu imovinu.

"Dobili smo spor protiv Republike Srbije pred Međunarodnom trgovinskom arbitražom i za 15 dana očekujemo da bude prosleđena obema stranama", kaže Bojović.

Prema njegovim rečima, nova prodaja "Putnika", uz saglasnost Srbe Ilića, trebalo je da se obavi javnom aukcijom, a ne na mala vrata, ponudom za preuzimanje. Bojović je kao zastupnik Ilića tri puta preko kotorskog suda blokirao pokušaj "Putnika" da proda svoj turistički kompleks na ostrvu Sv. Marko.

Aco Đukanović važi za imućnog čoveka koji je danas preko svoje firme "Montanova" vlasnik 43 odsto bivše Nikšićke, a današnje Prve banke Crne Gore. Pre toga je prodao mađarskoj OTP banci svoj udeo od devet odsto u Crnogorskoj komercijalnoj banci, na čemu je, kako su pisali mediji, zaradio deset miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: