Pivara Laško zainteresovana za BIP?

Pivara Laško je dala ponudu za kupovinu Beogradske industrije piva (BIPB), otkriva ljubljanski dnevnik Finance.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.03.2007.

14:35

Default images

Pivara Laško je odbila molbu da komentariše vest, jer rok za davanje ponude ističe 30. marta. Navodno je u konkurenciji za vlasništvo BIP-a ukupno 14 firmi, između ostalih i partneri slovenačkog Merkatora braća Rodić (Pivara MB), koji su deo svoje kompanije lane vezali za „najboljeg komšiju”, paradnog konja slovenačkih trgovačkih lanaca.

List je lansirao i informaciju da je za Laščane, što se BIP-a tiče, zanimljiviji plac (lokacija) nego sama delatnost (proizvodnja piva).

Ovdašnji mediji podsećaju da je „Laško u Srbiji već nekoliko puta izgorelo”, iako se već potvrdilo investicijama u „Jadransku pivaru” u Hrvatskoj i pivaru u Peći (Kosovo).

Laško se u Srbiji do sada (neuspešno) takmičilo za kupovinu Knjaza Miloša, a početkom ove godine je poništena kupovina 52 odsto „Jagodinske pivare”, koju su pazarili slovenački „Infond holding” (paradržavni fond, inače najveći vlasnik Pivare Laško) i novosadska firma „Pan bir” Momčila Rajića.

Ako se zna da je Pivara Laško najveći pojedinačni vlasnik akcija Merkatora iz Ljubljane, uz podatak da su u kombinaciji za BIP i Rodići, onda je jasno da su biznismeni iz Slovenije u akciju otkupa pivare iz Beograda krenuli novom taktikom, na dva koloseka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: