Blic pres planira rast prihoda

Kompanija "Blic pres grupa" planira 2007. rast prihoda od 25 odsto, ali ne od rasta tiraža, već od prodaje oglasnog prostora.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 30.03.2007.

09:24

Default images

Prihod švajcarske "Ringier" grupe u Srbiji, u čijem se većinskom vlasništvu nalazi "Blic pres grupa", prošle godine bio je 21,4 miliona evra, što je u odnosu na 2005. godinu bilo povećanje od oko 30 odsto, kazao je generalni direktor te izdavačke kuće Atila Mihok.

On je istakao da je u 2006. godini "Ringier" Srbija bio na prvom mestu po ukupnim prihodima od oglasa koji su iznosili 12 miliona evra, ispred kompanije "Novosti" i "Vaca" (WAZ) koji izdaje "Politiku".

Prema njegovim rečima, plan je i da se ove godine uloži 2,3 miliona evra u modernizaciju štamparije. Investiraće se i u prve besplatne dnevne novine "24 sata" koje izlaze od septembra prošle godine u Beogradu, rekao je Mihok, ali nije mogao da precizira o kom iznosu je reč.

Mihok je kazao da je slična situacija i sa nedeljinim magazinom "Blic puls", koji je na tržištu od marta prošle godine i u koji će se takođe dodatno ulagati.

"Ringier" je, kako je naveo, prošle godine bio lider među izdavačkim kućama koje objavljuju periodiku, po ukupnom broju čitalaca u zemlji koji je iznosio 1,7 miliona.

On je rekao da je prosečni tiraž dnevnog lista "Blic" u prošloj godini iznosio 180.948, što je porast u odnosu na godinu pre kada je bio 164.221.

"Blic pres grupa" u svom sastavu ima firme "Blic pres", "Blic marketing", "Blic magazin" i "24 sata" u kojima je zaposleno ukupno oko 300 ljudi, kao i oko 180 honorarnih saradnika.

Kompanija "Ringier" zapošljava više od 6.800 radnika u 12 zemalja i izdaje oko 130 novina i časopisa, te producira oko 20 TV emisija.

Prošlogodišnji ukupni promet te kompanije povećao se za 6,5 odsto i iznosio je 1,3 milijarde švajcarskih franaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: