Prodaja konfekcije "Beko" 5. aprila

Preostala imovina beogradske konfekcije "Beko" prodaće se 5. aprila, kaže predsednik Udruženja malih akcionara Zlatko Kuštek.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.03.2007.

08:26

Default images

On je naveo da će se prodati "srž" konfekcije, odnosno fabrika i robne kuće u Knez Mihailovoj ulici, čija je vrednost procenjena na 19 miliona evra, kod Vukovog spomenika, u Ulici Kralja Petra i u Dušanovoj ulici u Beogradu.

Kuštek smatra da se sa prodajom jedne od tih robnih kuća, kao i do sada prodatih desetak prodavnica, mogu isplatiti sva potraživanja i da bi na taj način "Beko" izašao iz stečaja.

Kako je naveo, stečajni upravnik Spomenka Bilić zakazala je, međutim, prodaju celokupne imovine, a akcionarima je zabranjeno da tome prisustvuju.

Kuštek tvrdi da je "Beko" otišao u stečaj zbog neizmirene obaveze od oko 109 miliona dinara, a da je na zadnjem sudskom ročištu septembra 2006. godine utvrđeno da poverioci potražuju 17,5 miliona evra.

On je naveo da ceo iznos može da se namiri prodajom dela imovine "Beka", ističući da je ona "ogromna" i da se radi o "najmanje 70 miliona evra".

Akcionari "Beka" protestvovali su juče ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) izražavajući negodovanje zbog emitovanog priloga u Jutarnjem programu u kome su, kako su istakli, navedene "neistine i obmane javnosti" u vezi sa stečajem preduzeća.

U tom prilogu je, između ostalog, rečeno da su "zaposleni pljačkali sopstvenu firmu" što, kako tvrde akcionari, nije tačno, jer je "odnošenje mašina otpočelo dolaskom stečajnih upravnika u preduzeće".

Akcionari su ispred zgrade RTS najpre zakazali protest za 9. mart, ali su ga otkazali nakon obećanja nadležnih u toj medijskoj kući da će se u istom terminu emitovati novi prilog.

Kako su akcionari naveli, obećanje nije ispunjeno, pa su se odlučili da započnu svakodnevne proteste ispred RTS-a sve dok im se ne uvaži zahtev da demantuju objavljene informacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: