Saradnja Svislajona i Merkatora

Predstavnici Svislajon-Takova i slovenačkog Merkatora potpisali su Pismo o namerama strateškog povezivanja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2007.

18:22

Default images

Ugovor su potpisali predsednik Koncerna Svislajon Takovo Rodoljub Drašković i predsednik Uprave Poslovnog sistema Merkator Žiga Debeljak, a cilj povezivanja je povećanje tržišnog učešća tih kompanija u Srbiji i Sloveniji, navodi se u saopštenju.

Partneri procenjuju da će postupak strateškog povezivanja biti završen u prvoj polovini ove godine, a kompanije će sklopiti i dugoročni ugovor o saradnji u oblasti nabavke i prodaje prehrambenih proizvoda Svislajon-Takovo, preko maloprodajne mreže Merkatora na tržištima u regionu.

Kompanija Svislajon-Takovo planira da u 2007. godini ostvari ukupan prihod veći od 350 miliona evra od proizvodnje i više od 140 miliona evra od trgovine.

Proizvodni program Koncerna Svislajon-Takovo obuhvata konditorske proizvode, program dečje hrane, prerade voća i povrća, zatim proizvodnju alkoholnih i bezalkoholnih pića, mesnu industriju, pivo i primarnu proizvodnju jabuka.

Kompanija Merkator je planom za 2007. godinu, predvidela prihod veći od 2,3 milijarde evra, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: