Biznismeni kupuju lokalne novine

Na aukciji su prodata četiri lokalna lista, za koja se nadmetao veliki broj kupaca i izlicitirane znatno više cene od početnih.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2007.

11:30

Default images

Nove vlasnike dobili su Svetlost iz Kragujevca, Pobeda iz Kruševca, Napred iz Valjeva i Naša reč iz Leskovca.

Najveće iznenađenje bilo je nadmetanje za kupovinu nedeljnika Napred, za koji je bilo prijavljeno deset zainteresovanih kupaca, a početna cena od 837 hiljada dinara uvećana je na 35 miliona dinara.

Kupac lista Napred, čiji je tiraž devet hiljada primeraka, je preduzetnik Milan Nedić, koji se do sada nije bavio poslovima veznim za novinsku delatnost. Na aukciji je učestvovao i konzorcijum zaposlenih u Napredu.

Kupac Svetlosti je grupa kragujevačkih biznismena koji se, kako je rekao njihov zastupnik Gvozden Jovanović, odbornik u Skupštini Kragujevca, bave politikom. On je najavio da im je namera da postanu vlasnici i lokalne televizije. Početna cena Svetlosti bila je 2,1 milion dinara, prodata je za 21 milion dinara.
Kruševačku Pobedu, čija je početna cena bila 298 hiljada dinara, kupio je za 1,8 miliona dinara bugarski biznismen Anton Valjov. On je naveo da je predstavnik bugarske fime Media svet, koja je povezana sa kompanijom Vulkano iz Bugarske, kupcem kruševačkog Trajala.

Kupac Naše reči je Nikola Dinčić, sin Ljubiše Dinčića, jednog od novinara u redakaciji te novine. Početna cena Naše reči bila je 179 hiljada dinara, a prodata je za milion dinara.

Od ponuđenih 19 preduzeća, na aukciji je prodato još pet firmi. Ishrana iz Čačka prodata je za 10,8 miliona dinara, Angropromet prehrana iz Požarevca za 210 miliona, Kooperativa iz Beograda za 51 milion, Zorka termoplas iz Mesaraca za 35 miliona i Kristaleks iz Beograda za 105 hiljada dinara.

Među preduzećima za koja nije bilo zainteresovanih kupaca su Budimka iz Požege, Porcelan iz Zaječara i Štamparija Solidarnost iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: