Kuvajćani na odmoru u Srbiji

Kuvajtska kompanija Al-Sajafe (Sajyafe) promoviše turističku ponudu banja u Srbiji i upućuje svoje građane na odmor u Srbiju.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 28.03.2007.

14:20

Default images

Srpska kompanija Kw.Yu.Ser.Co. potpisala je s kuvajtskom kompanijom Al-Sajafe ugovor o dovođenju kuvajtskih turista u rehabilitacione centre i najpoznatije srpske banje, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Ugovor je potpisan na Konferenciji o zdravstvenom turizmu, koji je održan u Kuvajtu polovinom ovog meseca, a potpisivanju je prisustvovao i predstavnik TOS-a, koji je razgovarao sa brojnim kuvajtskim zvaničnicima.

Prema ugovoru, predviđeno je da kuvajtski turisti posete Vrnjačku Banju, banje Kanjiža i Koviljača, Ribarsku Banju i zavod "Čigota" na Zlatiboru.

Obaveza kuvajtskog partnera je da na svom tržištu promoviše turističku ponudu banja u Srbiji i kontaktira sa svojim socijalnim osiguranjem kada upućuje svoje građane na odmor u Srbiju.

Srpski partner obavezan je da obezbedi takve turističke sadržaje koji će zadovoljiti specifične potrebe turista iz Kuvajta, preko svoje turističke agencije u toj zemlji, koja će u ponudi imati isključivo banje u Srbiji.

TOS na Sajmu turizma u Moskvi zapažen kod ruskih turista

Posebno je predstavljen zlatiborski zavod "Èigota" i turistièka ponuda Zlatibora
Turisti iz Rusije pokazali su na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi veliki interes za dolazak na odmor u Srbiju, kroz saradnju sa srpskim turističkim privrednicama, saopštio je TOS.

TOS je na tom sajm posebno predstavio turističku ponudu Beograda, Kopaonika, Zlatibora, srpskih banja i kulturno-istorijskog nasleđa Srbije, za koje su ruski turisti zainteresovani. Predstavio se i turistički organizator putovanja Apselin iz Rusije, koji je zajedno sa drugim ruskim tur operatorima, pokazao veliki interes za posete ruskih turista turističkim centrima Srbije.

Sa agencijom Global travel iz Rusije razgovarano je o mogućnosti izdavanja reklamno-informativne kartice u promotivne svrhe, koju bi sufinansirali TOS, Turistička organizacija Beograda i jedna velika ruska banka, a koju bi ta banka davala svojim deponentima, ističe se u saopštenju TOS-a.

Nastup srpske turističke privrede pratili su i moskovski mediji, a predviđeno je da nova kablovska televizija Turistički TV kanal, besplatno emituje promotivne filmove TOS-a.

Predstavnik TOS-a je razgovarao i s predstavnikom bugarske državne Agencije za turizam, koji je predložio potpisivanje Protokola o saradnji između Srbije i Bugarske na planu zajedničke promocije turizma.

Na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom Beograda, na sajmu MITT 2007. predstavili su se i turistički radnici Zlatibora i Petrovca na Mlavi, kao i organizatori putovanja koji u programima nude posetu velikim gradovima, planinama i banjama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: