Srpske IT firme na sajmu "CeBIT"

Sedam srpskih firmi predstaviće se na ovogodišnjem svetskom sajmu informacionih tehnologija "CeBIT" u Nemačkoj.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2007.

13:31

Default images

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) je saopštila da će se na sajmu, koji traje od 15. do 21. marta, na štandu Srbije predstaviti kompanije CIM Koledž (College), Gajdans (Guidance), HCP, Logo, Navigator, Telefonija i Veridiks (Veridix) i srpski klaster proizvođača softvera (SSC).

SIEPA četvrti put organizuje učešće domaćih firmi na najvećem specijalizovanom ICT sajmu na svetu i snosiće najveći deo ukupnih troškova izlaganja. Nastup srpskih preduzeća podržali su i USAID i Nemačka organizacija za tehničku saradnju - GTZ, navodi se u saopštenju SIEPE.

Na nacionalnom štandu Srbije, površine 114 kvadratnih metara, pod nazivom "Srbija - Vizija budućnosti" učestvovaće sedam domaćih IT firmi.

CeBIT je najveći svetski skup u oblasti informacionih tehnologija, komunikacija, softvera i usluga, na kome je prošle godine izlagalo 6.262 preduzeća iz 70 zemalja, a zabeleženo je više od 500.000 posetilaca iz 120 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: