O izvozu jaja, mleka i sira u EU

Direktor Uprave za veterinu Dejan Krnjajić kaže da bi Srbija u 2007. mogla da dobije odobrenje za izvoz jaja, mleka i sira u EU.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 10.02.2007.

11:54

Default images

Uprava za veterinu je dobila pismo Inspekcije za hranu i veterinu EU (FVO) kojim se potvrđuje da će ove godine u novoj direktivi biti proširena lista proizvoda životinjskog porekla koji će moći da se iz Srbije izvoze u EU, rekao je Krnjajić.

Lista bi trebalo da bude proširena na osnovu usvojenog plana ispitivanja za 2006. godinu - kontrole ostataka lekova u hrani u Srbiji, kao i na osnovu rezultata ispitivanja iz 2005. godine.

Srbija bi dobila mogućnost da, pored junećeg mesa i meda, prodaje u EU mnogo više proizvoda.

Proširenje liste bi predstavljalo potvrdu da Srbija, zahvaljujući korišćenju savremenih metodologija, prvi put primenjuje iste standarde kao i EU, kazao je Krnjajić.

On je kazao da krajem juna u Srbiju ponovo dolazi inspekcija EU posle čega bi na listi za izvoz mogle da se nađu ne samo klanice, već i mlekare i prerađivači mleka i mesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: