Stočari nastavljaju blokadu puteva

Predstavnici Vlade Srbije i mačvanskih stočara su postigli dogovor o tri zahteva od ukupno šest.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2007.

10:01

Default images

Predstavnici Udruženja uzgajivača svinja najavili su da će, ukoliko Ministarstvo ne ispuni sve zahteve, od utorka do daljeg uvesti non-stop blokadu, koja će se proširiti na lokalne puteve i ostatak Srbije.

Poljoprivrednici, koji šest dana blokiraju putne pravce u Mačvi, podneli su šest zahteva, a Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da je postignuta načelna saglasnost o rešavanju tri zahteva. Predsednik opštine Bogatić Radenko Petrić za B92 kaže da to nije dovoljno za prekid blokada.

"Tri koja su usvojena bez ostala tri ne znače mnogo. Blokade ostaju, makar kada je reč o našoj opštini, okolne opštine podržavaju. Još se treba dogovoriti s klaničarima, da bi mogli da nam izađu u susret, jer Ministarstvo i Robne rezerve ne mogu toliko da nam pomognu. Kad Ministarstvo zakaže sastanak možemo ići dalje", kaže on.

Proizvođači tovnih svinja od Ministarstva poljoprivrede zahtevaju veće otkupne cene tovljenika, ukidanje plaćanja na poček kod otkupa, zabranu uvoza mesa i bolju organizaciju proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: