"Telekom Slovenije" želi "Eunet"?

"Telekom Slovenije" je u ozbiljnim pregovorima za preuzimanje srpskog Internet provajdera "Eunet", pišu hrvatski mediji.

Srbija

Izvor: B92, Poslovni.hr

Utorak, 23.01.2007.

09:03

Default images

"Smatramo da je srpsko tržište jako interesantno, jer se brzo razvija i ima veliki potencijal, ali s obzirom da naše poslovanje još uvek nismo formalizovali ne možemo eksplicitno reći sa kim planiramo saradnju", kaže za B92 predstavnica službe za odnose sa javnošću "Telekoma Slovenija" Darinka Pavlič Kamien. Ona je dodala da su u toku razgovori sa više potencijalnih partnera.

Slovenački Telekom čeka i na prodaju udela u operaterima Serbia Broadbend, Beotel i Yubc, tvrde nezvanični izvori. Tržište Interneta u Srbiji je nekonsolidovano, a većina manjih ponuđača usluga infrastrukturno je vezana za "Telekom Srbije".

Eunet  ima više od 180.000 personalnih i više od 15.000 biznis korisnika, kao i snažnu mrežnu infrastrukturu u 13 gradova Srbije. 

Taj internet provajder nema vlastitu mrežu, već se koristi infrastrukturom Telekoma Srbije i po nekim procenama vredi oko 40 miliona evra.

Infrastrukturno je najnezavisniji Serbia Broadbend (SBB), a tender za dokapitalizaciju te kompanije, vrednije od 100 miliona evra, biće u maju. SBB ima oko 260.000 pretplatnika u trideset gradova.

"Slovenački Telekom je u svojoj strategiji razvoja jasno zapisao, da su nam prioritetna tržišta država jugoistočne Evrope. U tom smislu napravili smo već prve korake kupovinom većinskog dela drugog najvećeg makedonskog internet provajdera ON.Net i najvećeg kosovskog internet provajdera Ipko.Net", kazala je Darinka Pavlič Kamien.

"Telekom Slovenije" je sa preduzećem "Sinfonika" iz Ljubljane preuzeo banjalučku firmu "Blic.net" po ceni od 390.000 evra.

Deonice "Telekoma Slovenije" juče su porasle 2 odsto i iznose 336,6 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: