"Jugoremedija" nastavila protest

Dok se ne donese pravosnažna presuda o prekidu ugovora sa firmom "Jaka 80", radnici "Jugoremedije" će protestovati.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2007.

13:39

Default images

Oko 100 radnika fabrike lekova "Jugoremedija" iz Zrenjanina okupilo se ispred Trgovinskog suda u Beogradu zahtevajući potvrdu pravosnažnosti presude o poništenju privatizacije koja je doneta 31. maja prošle godine.

Predsednik samostalnog sindikata Vladimir Pecikoza rekao je da presuda nije potvrđena zbog nestanka dokumenta o dostavi ovog rešenja doskorašnjem većinskom vlasniku akcija "Jugoremedije", kompaniji "Jaka 80".

Predsednik Udruženja malih akcionara Zdravko Deurić rekao je da je istekao rok za žalbu od osam dana i pošto se "Jaka 80" i njen vlasnik, Jovica Stefanović Nini nisu u zakonskom roku žalili, nema nikakvog razloga da ta presuda ne postane izvršna.

Deurić je najavio održavanje vanredne skupštine akcionara, promenu rukovodstva i vraćanje sedišta fabrike iz Niša u Zrenjanin.

Agencija za privredne registre Srbije upisala je u Registar privrednih subjekata ukupan novčani kapital "Jugoremedije", čime je poništena dokapitalizacija te fabrike, koju je izvršila firma "Jaka 80".

Na osnovu tog rešenja Agencije, Centralni registar i Komisija za hartije od vrednosti treba da pokrenu postupke za izmenu vlasničke strukture kapitala "Jugoremedije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: