“Odluka APR o Jugoremediji dobra”

Članovi Udruženja Malih akcionara Fabrike keksa Medela iz Vrbasa pozdravili odluku Agencije za privredne registre.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.01.2007.

11:45

Default images

Po odluci APR, mali akcionari su sa 58 odsto kapitala postali većinski vlasnici Jugoremedije iz Zrenjanina, a "gubitkom vlasništva nad akcijama Jugoremedije Jovica Stefanović Nini izgubiće većinsko vlasništvo u vrbaskoj keksari Medela", izjavila je članica Upravnog odbora Udruženja Malih akcionara Medele Ljubica Lazin.

Prema vlasničkoj strukturi koju je utvrdio sud, poništenjem dokapitalizacije vlasništvo "Jake 80" Jovice Stefanovića Ninija vraćeno ja na 42 odsto akcija Jugoremedije, tako da su ispunjeni uslovi da Jugoremedija preuzme svojih 36,8 odsto akcija u Medeli, rekla je Lazin.

Novcem Jugoremedije Jovica Stefanović Nini kupio je 48 odsto akcija Medele, a zatim je na sporan način 10,23 odsto Medelinih akcija prebacio na svoju firmu Nini, rekla je Lazin.

Ljubica Lazin je rekla da je Udruženje malih akcionara Medele prikupilo 18 odsto akcija preuzeća i da će oni zajedno sa Jugoremedijom, koja ima 36,8 odsto akcija formirati novu Skupštinu akcionara i nakon toga izabrati novi Upravni odbor.

Udruženje malih akcionara Medele zatražiće da se sudskim putem dokaže da je "Trivit mlin", koji je Stefanović u decembru 2004. godine kupio u Vrbasu, kupljen novcem Medele. Ovaj mlin se inače nalazi u istom dvorištu sa Medelom i nekada su bili jedno preduzeće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: