PTT kupio vojni kompleks u Zemunu

Vojni kompleks u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu prodat je, posle odluke Vlade Srbije, Javnom preduzeću PTT Srbija, piše Danas.

Srbija

Izvor: Danas

Utorak, 16.01.2007.

09:51

Default images

Za sada nije poznato za koliko je prodat atraktivan vojni kompleks površine 5,7 hektara u Zemunu, ali je ranije objavljeno da je njegova vrednost oko 300 miliona dinara.

Danas saznaje i da će zgrada Vojno-tehničkog instituta (VTI) u Katanićevoj ulici uskoro biti u vlasništvu EPS-a i da je to definitivna odluka doneta posle dogovora EPS-a i Ministarstva odbrane Srbije.

Prodaja te zgrade, procenjene vrednosti od oko 25 miliona evra, je pokušana pre dve godine kada je zainteresovana bila američka firma "Meridijan houms", kojoj je trebalo da bude data kao "avans" za završetak 394 stana na Bežanijskoj kosi. Vrednost objekta je tada bila procenjena na oko 16 miliona evra, ali je zbog sumnji u procene i insistiranja tadašnjeg ministra finansija Mlađana Dinkića taj tender poništen.

Beogradski dnevnik podseća da je Vlada Srbije u junu ove godine usvojila Master plan kojim se predviđa da 447 vojnih kompleksa bude prodato javnim nadmetanjem ili uz naknadu ustupljeno budžetskim korisnicima i lokalnim samoupravama. U okviru tog plana, nalazi se osam aerodroma, 35 klubova Vojske, 52 kasarne i sedam sportsko-turističkih centara.

Mada se ranije govorilo o basnoslovoj vrednosti vojne imovine od čak nekoliko milijardi evra preliminarna procena Poreske uprave je da svih 447 lokacija iz Plana vredi oko milijardu evra, piše Danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: