„Inflacija se neće oteti kontroli“

Ministar finasija Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je moguće da inflacija u Srbiji bude za dva odsto veća od planirane.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2007.

09:47

Default images

Cvetković je rekao da na inflaciju utiče i suša i dodao da će Vlada Srbije sigurno preduzeti mere kojima će se sprečiti značajniji poremećaji na tržištu.

Međutim, kako je naveo, postoje određene indicije da je povećanje cena delimično posledica zloupotrebe monopolskog položaja, pa možda i formiranja određenih kartela u privredi Srbije.

Prema njegovim rečima, zato je neophodno da komisija za zaštitu konkurencije ispita postojanje takvih struktura i sporazuma na tržištu Srbije i da preduzme adekvatne mere.

Na primedbu da stručna javnost, ipak, upire prst na Vladu kao odgovornu za svakodnevna poskupljenja, Cvetković je odgovorio da se cene o kojima je reč formiraju potpuno slobodno i pod isključivim su uticajem ponude i tražnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: