Tržištu Srbije 200.000 tona čelika

Jedan od najvećih proizvođača čelika u svetu, Global Stil, obezbediće najmanje 200.000 tona čelika godišnje za tržište Srbije.

Srbija

Izvor: Danas

Utorak, 19.12.2006.

10:57

Default images

Želeći da ostvari planirane ciljeve i doprinese razvoju regionalnog tržišta čelika i srpske liderske pozicije u trgovini tim strateškim materijalom, Ravi Darbari, potpredsednik kompanije Global Stil (Global Steel) iz Londona vodi intenzivne pregovore za kupovinu Kopaonika iz Beograda i drugih firmi.

"Izgleda da u razvojne projekte Srbije više veruju u inostranstvu nego u samoj Srbiji", kaže Darbari.

Vlasnik ove kompanije, Pramod Mital, kupio je „Magnohrom” iz Kraljeva, kao i nekoliko čeličana u našem okruženju.

Milijarder iz Londona obećao je da će iz njegovih čeličana za tržište Srbije, u cilju podrške njenom razvoju biti obezbeđeno najmanje 200.000 tona čelika godišnje, jer Srbiju vidi kao mogućeg ekonomskog lidera regiona.

Taj distributer gvožđa trebalo bi da postane regionalni lider u trgovini čelikom i betonskim gvožđem.

Kompanije braće Pramoda i Lakšama Mitala trenutno proizvode 44 odsto svetskog čelika. Oni su vlasnici skoro svih železara u našem okruženju. Ukoliko kupovina Kopaonika ne bude realizovana, Global Stil sprema samostalni nastup na srpskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: