Banke na ceni

Mađarska OTP banka objavila je ponudu za preuzimanje najmanje 75,1 odsto akcija Cepter banke po ceni od 28.249 dinara za jednu akciju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2006.

17:11

Default images

OTP banka namerava da preuzme svih 125.477 akcija Cepter banke, za šta bi trebalo da izdvoji oko 3,5 milijardi dinara odnosno oko 43,4 miliona evra, navodi se na sajtu Centralnog registra za hartije od vrednosti, a ponuda za preuzimanje biće otvorena do 11. oktobra.

OTP banka je u decembru prošle godine kupila 89,4 odsto kapitala Niške banke za 14,2 miliona evra, a u julu je kupila Kulsku banku iz Novog Sada za 118,6 miliona evra. Preuzimanjem Cepter banke i spajanjem sa Kulskom i Niškom bankom, OTP banka će zauzimati oko tri odsto srpskog bankarskog tržišta.

Laiki banka kupuje preostale akcije Centrobanke

Kiparska Laiki banka objavila je ponudu za preuzimanje preostalih 7,18 procenata akcija Laiki banke u Srbiji, bivše Centrobanke, po ceni od 1.700 dinara za jednu akciju.

Ponuda za preuzimanje 181.674 akcije beogradske Laiki banke biće otvorena do 11. oktobra ove godine, navodi se u oglasu objavljenom u listu "Politika".

Bankarska grupa sa Kipra kupila je u januaru ove godine 91 odsto akcija Centrobanke za oko 33 miliona evra. Prosečna cena tih akcija u trgovanju na Beogradskoj berzi u poslednja tri meseca bila je 1.323 dinara.

EBRD ulaže tri miliona evra u Oportuniti štedionicu

Evropska banka za obnovu i razvoj odlučila je da uloži tri miliona evra u kupovinu 18,2 procenata kapitala Oportuniti štedionice u Novom Sadu, koja je u procesu transformacije u poslovnu banku.

Ova štedionica se bavi finansiranjem više od 3.000 malih i srednjih preduzeća u Srbiji, a EBRD-a će izvršiti dokapitalizaciju te banke samo ako ona dobije dozvolu za rad od Narodne banke Srbije.

Investicija EBRD-a u Oportuniti banku je deo programa finansiranja malih i srednjih preduzeća u Zapadnom Balkanu i Hrvatskoj vrednog 75 miliona evra. EBRD je do sada sa više od 620 miliona evra finansirala 80 banaka koje su kreditirale više od milion malih i srednjih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: