Hipo Alpe Adrija banka treća u Srbiji

Hipo-Alpe-Adrija banka u Srbiji planira da do kraja godine uveća bilansnu aktivu za 300 miliona evra, na 1,3 milijarde.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 12.09.2006.

13:59

Default images

Član Uprave te banke Markus Ferstl, tvrdi da je Hipo banka, zaključno sa junom odobrila 667 miliona evra kredita, od čega 489 privredi, 142 građanima i 36 miliona evra malim i srednjim preduzećima i poljoprivredi.

„Sa tržišnim udelom od 9,2 odsto, Hipo banka je postala treća po veličini u Srbiji“, rekao je on i istakao da će u naredne dve godine broj poslovnica biti povećan sa 35 na 50.

Član Uprave Rade Vojnović kazao je da će kamatne stope na kredite te banke do kraja godine ostati nepromenjene, ali samo ako Narodna banka Srbije (NBS) ne pooštri monetarnu politiku, odnosno ne poveća stopu obavezne rezerve koja sada iznosi 60 odsto.

Prema njegovoj proceni, uslovi za smanjenje kamatnih stopa u Srbiji stvoriće se za četiri do pet godina, kada NBS bude smanjila obaveznu rezervu na oko 20 odsto, a kamate će se izjednačiti sa kamatama u zemljama u okruženju.

Hipo banka u Srbiji posluje četiri godine i ima 667 zaposlenih, radi u još 10 zemalja regiona i ukupno ima 750.000 klijenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: