Za Kragujevac iz NIP-a 29 miliona evra

Vlada Srbije odobrila je gradu Kragujevcu još 11 miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana za izgradnju infrastrukture, adaptaciju zgrada državnih institucija, uređenje gradskog prostora i podsticaj preduzetništva.

Srbija

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 30.08.2006.

18:26

Default images

Član gradskog veća Nebojša Zdravković izjavio je da će najveći deo tog novca, oko 3,2 miliona evra, biti investirano u komunalno-infrastrukturno opremanje industrijske zone na lokaciji Servis 2.

Oko 550.000 evra dobijeno je za adaptaciju zgrade i uređenje budućeg Apelacionog suda u Kragujevcu, dok je za opremanje Okružnog suda izdvojeno oko 400.000 evra.

Sa 500.000 evra biće finasirano dalje uređenje jezera u Šumaricama, koje treba da preraste u Šumadijski turističko rekreativni centar, kao i izgradnja vodovodnog sistema u prigradskom naselju Teferič.

Za formiranje "Biznis inkubatora", kojim će se podsticati razvoj preduzetništva u Kragujevcu i Šumadiji, odobreno je 300.000 evra, rekao je Zdravković i dodao da će, uz ta sredstva, Kragujevac dobiti oko pet miliona evra za izgradnju 150 stanova za zaposlene u državnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama.

Grad Kragujevac je ranije dobio 18 miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana za nastavak izgradnje autoputa od Kragujevca do Koridora 10, rekonstrukciju lokalne putne mreže kojom će centar Šumadije biti povezan sa magistralnim putnim pravcima, ali i za realizaciju niza drugih projekata iz drugih oblasti. Najveća investicija od oko devet miliona evra je odobrena za nastavak radova na autoputu Kragujevac-Batočina.

Kragujevac je, za dobijanje sredstava iz Nacionalnog investicionog plana vlade Srbije, konkurisao sa 75 investiciono-razvojnih projekata, čija je vrednost preko 35 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: