Lutrija prokockana, uzima kredit da plati dugove

Dok državne lutrije širom sveta svojim zemljama donose na milione maraka profita, “Lutrija Republike Srpske” ne može da zaradi ni za svoje troškove.

Region

Izvor: Capital.ba

Sreda, 25.11.2020.

09:57

Lutrija prokockana, uzima kredit da plati dugove
Foto: Depositphotos, DmitryRukhlenko

Kako bi pokrpili rupe i platili brojne obaveze, prinuđeni su da podignu kredit od 300.000 maraka (oko 153 hiljade evra), saznaje portal CAPITAL.

Da bi ostali likvidni u “Lutriji” su krenuli u potragu za kreditorom koji će im dati novac po fiksnoj kamatnoj stopi, a koji planiraju da vrate za godinu dana. Za troškove kredita i kamate spremni su da plate do 15.000 maraka (7,6 hiljada evra).

"Isplata kreditnih sredstava izvršiće se najkasnije u roku od dva dana od potpisivanja ugovora", stoji u tenderskoj dokumentaciji koju potpisuje direktor Rajko Radovanović.

Inače, "Lutrija Repubvlike Srpske" je 2019. godinu završila sa dobiti od 38.543 KM (19,7 hiljada evra). Odgovornost za svoje skromne poslovne rezultate u prošloj godini pokušala je da prebaci na građane, koji su prema njihovom zapažanju sve siromašniji.

"Konzumenti naših igara, su gotovo u celosti prosečni građani starije dobi koji iz dela ličnih primanja koji preostaju nakon podmirenja osnovnih životnih potreba, odnosno iz dela tzv.diskrecionog dohotka, sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike u segmentu koji je predmet našeg poslovanja. Sve složeniji ekonomski uslovi i ekonomske prilike u okruženju značajno utiču na segment siromašenja i pada kupovne moći stanovništva", navodi se u njihovom izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: